Bavaria Yachts Hungary

Beszámolók

Takács Tamás

Takács Tamás

  • Időpont: 2022. július 14.

Családi csapatás Balatonfenyves-Tihany-Badacsony-Balatonfenyves

Baráti családdal egy rövid héten használtuk a B34-t, a Monacot. A hajót szép tiszta, rendezett állapotban vettük át, az átadás gyorsan, zökkenőmentesen ment, mindent megmutattak nekünk a hajón.
Első nap délután 4 körül futottunk ki egy ismerkedő körre, Fenyves előtt vitorláztunk kelet-nyugat irányban, 10-15 csomós szélben. Az éjszakát Fenyvesen töltöttük, emelkedett hangulatban buliztunk egyet a mólón, talán nem zavartunk senkit, mert alig voltak a másik hajókon.
Kedd reggel kelet felé vettük az irányt, gyenge, néha kicsit pöffös szélben, 20-22 fokban. Elmentünk egészen Tihanyig, kb. 6 óra alatt. Egy jó kis késői ebéd a THE-ben a mólón lévő étteremben, és relaxálás a kikötőben (csocsó, kártyázás, borozgatás).
Szerdán irány vissza, 10-12 csomó körüli pöffös szélben (15-20-as lökések voltak), mentünk egészen Badacsonyig, ahol este főztünk egy jó lecsót a hajót. A hajó egyébként jól felszerelt volt, kényelmesen lehetett főzni rajta, és a hűtő is remekül működött biztosítva a jéghideg frissítőket számunkra.
Utolsó nap csütörtökön Szigliget volt a cél, ám oda sajnos nem tudtunk kikötni, pont állt egy másik hajó azon a helyen ahova befértünk volna, a nagy móló mellett meg nem volt elég a mélység. Így irány vissza Fenyves. Mindenki már nagyon éhes volt, de a Kékszalag élmezőnyének látványa kárpótolt bennünket, láttuk elhúzni a Fifty-Fifty-t, majd sorba utána az első 5-10 hajót.
Gyorsan eltelt a négy nap, de nagyon kellemesen éreztük magunkat. Köszönet a szép kényelmes hajóért a Bavaria csapatnak!