Bavaria Yachts Hungary

Düsseldorf Boat Show 2017

Düsseldorf Boat Show 2017

Tények és számok a Bavaria World-ről a düsseldorfi boot-on

A soron következő boot Düsseldorf-on a Bavaria Yachtbau immár második alkalommal a teljes portfólióval jelenik meg Bavaria World-ként. Valójában mit is jelent egy ilyen gigászi méretű kiállítási stand – ahol a hajógyár összes modelljét felvonultatja, kezdve a katamaránokkal, motorcsónakokkal és a vitorlás hajókkal – megszervezése? A float már most utánajárt a számoknak és a tényeknek.

A frank hajógyár 22 yachtot állít ki a 17. számú csarnokban, 3.800 négyzetméternyi területen. Ehhez jön még 2 katamarán 350 négyzetméteren. Utóbbiak a 15. számú csarnokban lesznek kiállítva, mivel ez a két behemót nem fér át a 17. számú csarnok (viszonylag nagy) kapuin.

Az első hajókat már december végén elszállították Düsseldorf-ba. Összesen hat premier lesz: a két világpremieren kívül – Bavaria C57 és R40 Coupe, amelyek leleplezésére az első szombaton, délelőtt 11 órakor kerül sor – először láthatja Németországban a nézőközönség az E40Fly és a Nautitech 46 katamarán modelleket.

Thorben Will, Marketing-Chef arról is beszélt, hogy a düsseldorfi kiállításra több meglepetéssel is készül a hajógyár: két új motorcsónakot fognak a világ legnagyobb hajókiállításán hivatalosan bejelenteni, amelyek már a nyáron vízen lesznek. Január 2-án kezdődött meg a közel három hétig tartó gigantikus kiállítói stand felépítése, amelynek a területe nagyjából a 17. számú csarnok felét teszi ki.

Magán a kiállítói standon és a logisztikán túl a többi szám is igencsak lenyűgöző: 28.000 db prospektus kerül nyomtatásra, 400 folyóméternyi banner lesz felfüggesztve, utóbbi számtalan fényforrással megspékelve. A látogatók és a hajógyár munkatársai részére 1.710 liter vízzel és 8.500 db kávépárnával készülnek. Azonban „a sör mennyisége nem publikus”, fogalmaz Thorben Will.

Az emberi tényező sem elhanyagolható, sőt: a hajógyár például 56 hotelszobát foglalt le a saját munkatársai részére, ami összesen 490 vendégéjszakát jelent csak a kiállítás ideje alatt. A szórakoztatásról két élő zenekar és egy kötéltáncos gondoskodnak.

36 hostess fogadja majd a látogatókat, akik közül 10 fő a kiállított hajók dekorálásáról gondoskodik. A hajógyár 130 viszonteladója, akiket várnak a standon, 52 országból érkeznek. A leghosszabb útja bizonyára az Ausztráliából érkező Bavaria kereskedőnek lesz.