Bavaria Yachts Hungary

Biztosított a Bavaria Yachtbau jövője

Biztosított a Bavaria Yachtbau jövője

A CMP Capital Management Partners befektetési csoport vette át a BAVARIA Yachtbau GmbH-t és hamarosan megszerzi a leányvállalatát, a BAVARIA Catamarans SAS céget is.

Ennek köszönhetően mind a 800 munkavállaló átkerül a vevőhöz – beleértve a német Giebelstadt munkatársait és a francia Rochefort alkalmazottait is.

A berlini székhelyű CMP Capital Management-Partners befektetési csoport veszi át és folytatja a Bavaria Yachtbau GmbH teljes üzleti tevékenységét.

Úgyszintén megvásárolja a francia Bavaria Catamarans SAS leányvállalatának valamennyi részvényét. A Giebelstadtban található BAVARIA YACHTS 550 munkatársa és a Rochefort BAVARIA CATAMARANS mind a 250 alkalmazottja átkerül a vevőhöz.

A Bavaria Yachtbau GmbH és a CMP menedzsmentje között létrejött megállapodást a befektetők, valamint a Bavaria Yachtbau GmbH képviselője, Dr. Ing. Hubert Ampferl is jóváhagyta.

Az átvételre várhatóan néhány héten belül kerül sor. A felek megállapodtak, hogy a vételárat nem hozzák nyilvánosságra.

A német CMP Capital Management-Partners befektetési csoport 2000-ben alakult és a német, osztrák és svájci vállalatok megvásárlására specializálódott.

Egy vállalatba történő befektetéssel a CMP alkalmazottai átvállalják az operatív felelősséget a cégnél. A BAVARIA esetében a CMP partnere és egyben restrukturálási szakértője Dr. Ralph Kudla csatlakozik a vezetőséghez.

A CMP Capital Management Partners ügyvezető igazgatója Kai Brandes így nyilatkozott: „Meggyőződésünk, hogy a BAVARIA globális piaci potenciállal rendelkezik és a fenntarthatóság figyelembevételével fejlesztjük tovább a vállalatot. A restrukturálási intézkedések a piaci részesedés növelésére és a termelési költségek javítására összpontosítanak. "

Dr. Tobias Brinkmann restrukturálási szakértő és - a csődeljárás kezdetével - egyben a BAVARIA Yachtbau ügyvezető igazgatója azt nyilatkozta: „ A BAVARIA egy erős márka név és egyben kiemelkedő vállalat, impozáns termékekkel és a rendkívül motivált csapattal. Örülünk neki, hogy egy olyan jól ismert és tapasztalt cég, mint a CMP vezeti a BAVARIÁT a jövőbe.

A teljes vezetőség köszönettel tartozik a munkavállalóknak, kereskedőknek, ügyfeleknek és a beszállítóknak, akik mindvégig támogatták a Bavaria Yachtbau-t a csődvédelmi eljárás alatt.

Az elmúlt öt hónapban 220 jachtot épített és adott át a BAVARIA és ezzel megmutatta, hogy mennyire elkötelezett és megbízható munkatársai vannak. "

 

Giebelstadt / Rochefort, 2018. szeptember 15.