Bavaria
Yachtcharter
Téli tárolás 2016
Tartalom bezárása

Klímaberendezések beépítése

Klímaberendezések beépítése

Hosszas egyeztetések után a németországi Webasto szakembereivel együtt, egyszerre 3 hajóba építetünk be klímaberendezéseket.

Mivel gyárilag nem rendelhető a Cruiser 32 és 36 hajóba klíma berendezés, ezért elsőnek azt kellett kitalálni, hogy milyen alkatrész pontosan hova is kerüljön, hogy az majd valóban hatékonyan működjön együtt a hajó meglévő rendszereivel.
Az első berendezés a Cruiser 32-be került beszerelésre, ami még közel 5-6 órát vett igénybe, ám a másik C32-be már kevesebb mint 4 óra alatt bekerült a rendszer és már ezt is önállóan építettük be.
Másnapra maradt a Cruiser 36, amibe a csapatunknak teljesen egyedül kellett kitalálni, hogy mi és hova kerüljön beszerelésre.
Ez volt a feltétele, hogy megkapjuk a Webasto minősítését, és hogy a továbbiakban már teljesen önállóan szerelhessünk klíma berendezést, bármelyik hajóról legyen is szó.
A német kollégák segítsége nélkül a feladatot kb. 5 óra alatt oldottuk meg, és a kollégák aprólékos átvizsgálása után teljesen hibátlannak nyilvánították az elvégzett munkát.
A bedauzás után jöhetett az egész napos tesztelés, melynek során teljes teljesítménnyel üzemletettük a berendezéseket.
Az újonnan beszerelt készülékek hibamentesen üzemeltek a nap hátralévő részében, hol a hűtési funkcióra, hol a fűtési funkcióra kapcsolva.
A 3 napra tervezet munkát két nap alatt teljesen elvégeztük, így igen nagy sikerünk volt a külföldi kollégáknál.

Galéria

Egyszerre 3 hajót szerelünk Itt mág Falke dolgozik A készülék Kezdjük a második hajót is Falke valamit elfelejtett Ez már a Cruiser 36-os Hát akkor lássuk... Az orrsugár kormányt is mi szereltük korábban Vaszil közben kivágja a rács helyét A készülék bedobozolva Közben elkészül a C32 is Kint 30 fok.... Szalon hűtése a Cruiser 36-ban Achter hűtése a Cruiser 32-ben Orrkabin hűtése a Cruiser 36-ban Csövek jönnek-mennek Szellőzés megoldva Klíma beépítve - tiszta és áttekinthető Klíma beépítve - tiszta és áttekinthető Klíma beépítve - tiszta és áttekinthető Minőségi alkatrészek felhasználásával Mehet vissza a vízbe Mehet vissza a vízbe Mindkét Cruiser 32 a vízen Utolsó simítások Mindkét Cruiser 32 a vízen
Kiváló magyar tartalom Felhasználóbarát honlap