Bavaria Yachts Hungary

Beszámolók

Friss jogsival a Balatonon

Friss jogsival a Balatonon

  • Időpont: 2014. október 17.
  • E-mail:

Gyerekkori álmom vált valóra, mikor megszereztem a hajós jogosítványomat. Fiatal koromban rengeteget vitorláztam, talán mondhatom, hogy rendelkeztem megfelelő tapasztalattal is már. Már csak egy hivatalos dokumentum hiányzott ahhoz, hogy a családomat én magam tudjam elvinni vitorlázni a nyaralásunkon.

Sokat böngésztem az interneten, milyen hajóval érdemes nekiindulni, mekkorák azok a hajók, amik még pont jók a Balatonra, valamint kényelmi szempontokat is figyelembe vettem. Viszonylag hamar rájöttem, hogy nekem a Bavaria hajók fekszenek a legjobban, kinézetre, felszereltségre, kényelemre talán a legjobbak a piacon. Kértem ajánlatot innen-onnan, de én magamban már eldöntöttem, hogy Balatonlelléről akarom kibérelni a leendő hajónkat. Egyszer voltam már ott egy céges rendezvény alkalmából, és már akkor megfogott a kikötő varázsa. Nagyon európai! Gyerekkoromban nem voltak még ilyen szép kikötők és a nyár tapasztalatából még most se nagyon vannak ennél szebbek.

Tehát megkaptam az ajánlatukat, elfogadtam. Rendeztem a rám eső részeket, szóval vártuk a családdal a nyarat.
Leértünk a kikötőbe július elején gyönyörű időnk volt, nagy szerencsénk volt, időjárás pipa. A kikötő pont olyan volt, ahogy az emlékezetemben élt, igényes, szép, tiszta, modern.

A hajóról is hasonló szavakat tudnék mondani. Pont, mint a képeken, akkora amekkorának lennie kell. 2 felnőtt, 2 gyerek kényelmesen elfér. Felszereltségre nem lehetett panaszunk. Tv, hűtő, kötelező felszerelések, tágas szalon. A hajót átvettük, minden kérdésünkre válaszolt készségesen az ott dolgozó Bavaria-s dolgozó.
Bepakolás a hajóba, mindenki elfoglalta a helyét, a gyerekek már megőrültek a gyönyörbe és azonnal útnak akartak indulni. Ki vagyok én, hogy ellenkezzek az akaratukkal, így ki is hajóztunk.

1 hetet töltöttünk a Balatonon, főként visszatérve a Balatonlellei kikötőbe éjszakákra, de a nappalok a habok szelésével telt. A hajót roppant egyszerű volt kezelni, simán el tudtam egyedül vezetni, kisebb segítséget kérve a lelkes kis legénységemtől. Nagyon élveztem azt az egy hetet, és bátran jelenthetem, hogy a család minden tagja egy életre szóló emlékkel gazdagodott.

Biztosan állíthatom, hogy fogok még vitorlást bérelni és azt is tudom, hogy Balatonon csak a BL
Bavaria Yachtclub jöhet szóba.