Bavaria Yachts Hungary

BUDAPEST BOAT SHOW 2013 BESZÁMOLÓ

BUDAPEST BOAT SHOW 2013 BESZÁMOLÓ

Az idei Budapest Boat Show kiállítói, köztük a Bavaria Magyarország elégedetten gondolnak vissza a rendezvényen való részvételre

Lange Péter: „Megtartottuk az ügyfeleink bizalmát”

Február 14-17. között, 22. alkalommal rendezték meg idén az immár hagyománnyá vált Budapest Boat Show-t, amely ezúttal az innovációt és a klasszikus értékeket helyezte a kiállítás középpontjába. A rendezvényen több mint 40 kiállító vett részt, akik mintegy negyven hajót, többségében vitorlást mutattak be, és a majd tízezer látogató a látnivalók mellett olyan legendákkal találkozhatott, mint Fa Nándor, vagy Litkey Farkas. Természetesen nem hiányozhatott a kiállításról a Bavaria Magyarország sem, amely a tavalyihoz hasonlóan ezúttal is a rendezvény legnagyobb standján számos érdekességgel, többek között a balatonlellei BL Bavaria Yacht Club ajánlataival várta a látogatókat. Lange Péter ügyvezető igazgató elmondta, a Bavaria Magyarország ismét bizonyított, továbbra is élvezi az ügyfelei – már meglévő és a leendő – bizalmát. A nagy érdeklődés miatt a cég meghosszabbította a kiállítás idejére meghirdetett akcióit, és a jövő hétvégi Utazás Kiállításon továbbra is 20 százalékos kedvezménnyel lehet kikötőhelyet vagy hajót bérelni a nyári szezonra.

 - Noha még éppen hogy véget ért a 22. Budapest Boat Show, a kiállításon szerzett friss élmények alapján mi az az első gondolat, ami tapasztalatként megfogalmazódott Önben?

Lange Péter: - Továbbra is erősen érződik az elszántság hiánya az embereknél. Rengetegen kijöttek a kiállításra, megnézték a hajókat, de hiányzott belőlük az eltökéltség, nem volt rajtuk érezhető a tárgyalások alatt, hogy igen, én mindenképpen vennék egy hajót, kicserélném a meglévőt kisebbre vagy akár nagyobbra. De ez ebben a gazdasági helyzetben ez teljesen érthető.

 - Pedig a kínálatukkal ezúttal sem volt gond…

Lange Péter: - 550 négyzetméteres standunkon tizennégyen dolgoztunk nyitástól zárásig. A kiállítás négy napja alatt szerettük volna az érdeklődőkkel megismertetni mindent, amit kínálni tudunk a vitorlázás szerelmeseinek. A bemutatott három nagy és egy sporthajónk mellett a cég által nyújtott valamennyi szolgáltatásunkról képet kaphatott az, aki megállt és nézelődött nálunk. Külön erre az alkalomra kidolgozott akcióink - az idei kikötőhely díjai nem emelkedtek, és új bérlők részére húsz százalékos kedvezményt kínáltunk – viszont annyira népszerűek voltak, hogy ennek idejét meghosszabbítottuk, és többek között a jövő hétvégén rendezendő Utazás Kiállításon is igénybe vehetőek, ahol egy 170 négyzetméteres standon várjuk az érdeklődőket.

 - Ezek szerint az már látszik, a kapcsolattartás miatt érdemes volt részt venni a kiállításon. De ugyanez elmondható üzletileg is?

Lange Péter: - Hogy üzletileg megérte-e számunkra a részvétel, majd év közben kiderül. Az viszont egészen biztos, hogy élvezzük a már meglévő ügyfeleink bizalmát továbbra is, és a tárgyalásaink azt bizonyították, hogy a leendő partnereink is hasonlóan gondolkodnak cégünkkel kapcsolatban. Mindenki láthatta, élünk és létezünk, fejlődünk, új hajót hozunk a piacra. De a többi kiállítóval beszélgetve is kiderült számomra, hogy valamennyien pozitívan értékeljük ezt a négy napot, és úgy érezzük, megérte itt lenni. De…

 - Na, mégsem volt minden meseszerű?

Lange Péter: - Mi nem a mesékben, hanem a munkában hiszünk. Mindössze annyit szerettem volna elmondani, hogy az érződött a látogatókon, hogy messze van még a nyári szezon. Amíg a németek a különböző kedvezmények miatt már az év elején lekötik a különböző hajóbérléseiket, addig a magyarokra az a jellemző, hogy nyáron, az utazás előtt egy héttel akar mindenki mindent elintézni. Ilyenkor aztán a legtöbb esetben nem sikerül éppen azt a hajót kibérelni, ami méretben, árban a legmegfelelőbb lenne, vagy éppen már nincs hely abban a kikötőben, amely az úticélhoz a legközelebb található. 

- Az első adatok alapján több mint tízezren tekintették meg a Budapest Boat Show-t. Ezek alapján az is hihető lenne, hogy hajós nemzetté vált a magyar…

Lange Péter: - De szép lenne… De sajnos ez nem így van. A tényleg szépszámú érdeklődő nagy része civil, vagy inkább amatőr szemmel közelített a hajókhoz. Természetesen munkatársaimmal együtt én is mindenben megpróbáltunk a segítségükre lenni, azaz a legérthetőbb válaszokat megfogalmazni, hisz ki tudja, hátha hajós válik belőlük.

 - Egy ilyen kiállítás esetében mindig vannak emlékezetes látogatói minden standnak. Önök kire fognak még „nagypapakorukban” is emlékezni a mostani Boat Show-ról?

Lange Péter: - Hát azt nem tudom, hogy nagypapaként eszembe jutnak-e, de például volt egy ügyfelünk, aki majd minden nap kijött a kiállításra, és a négy napból hármat szinte nyitástól zárásig nálunk töltött el. Fantasztikus érzés volt számunkra, hogy még Dr. Misley Endre úr is megtisztelt minket a látogatásával, aki több mint három évtizede a hazánkba behozott első Bavaria vitorlás tulajdonosaként hajózott a Balatonon. Elmesélte számunkra, hogy annak idején még utánfutóval hozta el a magyar tengerhez a hajót, amit több felújítást követően még mindig használ. Mint mondta, nincs az a pénz, amiért megválna tőle. Azt hiszem, ez a történet igazi példája a márkahűségnek és a minőségnek.

 - Mennyire voltak népszerűek a cég által kiállított hajók?

Lange Péter: - Mint azt már említettem, három nagy, és egy sportvitorlással képviseltük a céget a kiállításon. Abszolút nem panaszkodhatunk, főleg két újdonságunk, a B/One és a Cruiser 33 örvendett nagy népszerűségnek. Ehhez talán az is hozzájárult, hogy úgy helyeztük el mind a négy hajót, hogy mindenki számára könnyen megközelíthető volt.

 - Bemutatná pár szóban a két új vitorlásukat?

Lange Péter: - A Cruiser 33 egy igazi szenzáció a Bavaria kínálatában. A tágas cockpitban kényelmesen elfér a kormányos és a legénység, míg az átgondolt rigg és a modern vitorlázat egyedülálló élményt garantál - akár egyszemélyes legénység esetén is. A vitorláson utazók számára két kabin és egy kényelmes szalon áll rendelkezésre, melyben az ülősarok kényelmes fekvőhellyé alakítható, még a hajóorrkabinban található franciaágy kényelmes pihenést biztosít. A nagy felületű panorámaablakoknak köszönhetően pedig sok fény jut a belső térbe. Nem véletlen, hogy a legnépszerűbb volt a látogatók körében: egyrészt még új, másrészt annak a 32-nek a „nővére”, amelyből már amúgy is rengeteg található a Balatonon és nagyon bevált típus. Ezzel ellentétben a sporthajónk, a 23 láb hosszú B/One a legkisebb, de a szakértő közönségünk mégis ezt tüntette ki a legnagyobb figyelemmel. Kedvező ára és alacsony fenntartási költsége teszi tökéletessé a modellt kezdők vagy vitorlásiskolák számára, vagy akár köztes megoldást jelenthet az ifjúsági- vagy kis vitorlás területről történő továbblépéshez. Olyan hajót kínálunk az érdeklődőknek, mely számos ismert osztályt leköröz a one design területen belül. Nem véletlenül lett a hajóval kapcsolatban az alapelvünk a „csak könnyedén és gyorsan vitorlázni”. A B/one-nal egyszerű és kellemes a vitorlázás, könnyű kezelhetőség jellemzi nemcsak a vízen, hanem a szárazföldi szállításban is. Erre jó példa, hogy például a kiállítási csarnokban daru nélkül állítottuk fel a hajó több min 10 méter hosszú árbocát. Komoly alternatívája lehet több hasonló hajótípusnak is, az ára pedig kategóriájában szinte verhetetlen. Ne felejtsük el a megemlíteni azt sem, hogy a hajó tervezője a Farr Yacht Design.

 - Említette, hogy a jövő hétvégén újra találkozhat a céggel a nagyközönség. Az Utazás Kiállításon melyik vitorlást láthatják majd a standjukon?

Lange Péter: -Az utazás kiállításra a Cruiser 33-ast visszük magunkkal, valamint az összes olyan kedvezményes akciónkat, amellyel már a Budapest Boat Show-n is találkozhatnak az érdeklődők.

Galéria