Bavaria Yachts Hungary

Meghívó

Szeretettel meghívjuk az idei évben immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő vitorlásversenyünkre és egész napos rendezvényünkre!
Izgalmas vitorlásverseny, online GPS közvetítés, értékes díjak, vacsora, tombola és Irigy Hónaljmirigy koncert.
A rendezvény teljes ideje alatt exkluzív Magyar Suzuki Zrt. kitelepülés (autó - motorkerékpár - hajómotor és hajótest).
Hogy a családtagok se unatkozzanak, a BL Bavaria kikötőhöz kapcsolódó homokos parton, kültéri medencékben tölthetik el az időt.
A verseny ideje alatt kipróbálható a Stand Up Paddle Board is. A gyermekek szórakozását játszótér, gyermek medence és fantasztikus játékok biztosítják. Délután 18:30-kor díjátadó, tombola, majd 20.00 óra kezdéssel Irigy Hónaljmirigy koncert.

Edzésnap: 2015. augusztus 13-án és 14-én, délután 16:00 órától két edző futamot tartunk a BL Bavaria Yachtclub előtti vízterületen.

KIEMELT TÁMOGATÓK: MAGYAR SUZUKI ZRT., BAVARIA, BL BAVARIA YACHTCLUB

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Galéria
Letölthető fájlok

AUGUSZTUS 13. Csütörtök

16:00 Edzőfutam I.
18:00 Edzőfutam II.
19:30 Értékelés
20:00 Móló party

AUGUSZTUS 14. Péntek

16:00 Edzőfutam I.
18:00 Edzőfutam II.
19:30 Értékelés
20:00 Vitorlás taktika - Rauschenberger Miklós
21:00-24:00 Special Request zenekar
16:00-21:00 Nevezés a szombati versenyre

AUGUSZTUS 15. Szombat

09:00 Kormányosi értekezlet
09:15 Kihajózás
10:00 RAJT
16:30 Befutási szintidő
17:00 Vacsora
18:30 Eredményhirdetés, Díjátadó
19:30 Tombola
20:00 Irigy Hónaljmirigy koncert
21:00 Naplemente koncert

VERSENYINFORMÁCIÓK

A verseny helye és ideje: Balatonlelle, 2015. augusztus 15.

A nevezés helye: BL Bavaria Yachtclub kikötőépületében működő versenyiroda
(8638 Balatonlelle, Köztársaság u. 36-38.)

A nevezés ideje: 2015. augusztus 14-én 16:00 – 21:00 óra és 2015. augusztus 15-én 07:30-08:45 óra között.

A nevezési díj összege: 5.000 Ft + ÁFA/fő

Résztvevő hajóosztály: Bavaria 32 osztály, YS-1, YS-2, YS-3

Letölthető fájlok

ELÉRHETŐSÉGEK

Információ, versenyiroda:
BL Bavaria Yachtclub
8638 Balatonlelle, Köztársaság utca 36-38.
E-mail:
Web: www.bavaria.hu
Versenyiroda: Varga Renáta, 06 30 677 5089
Kísérő motoros: Kövér László, 06 30 941 7062
Versenyvezető: Holló Dániel
Facebook: facebook.com/BLBavariaYachtClub

Médiainformáció:
B. Molnár László
E-mail: press@bavaria.hu
Tel.: +36-30/543-3179 

VII. Suzuki–Bavaria Nagydíj - Beharangozó

Számos programmal és új főszponzorral várja a VII. Suzuki–Bavaria Nagydíjon a résztvevőket és az érdeklődőket a balatonlellei Bavaria Yachtclub.

Immár a Mi versenyünk jön a Balatonon!

Immár hetedik alkalommal rendezi meg 2015. augusztus 15-én a Balatonlellei BL Bavaria Yachtclub a VII. Suzuki–Bavaria Nagydíjat. A hagyománnyá vált viadal – amelyen számos másfajta vitorlás is indul – idén már az ötödik versenye lesz a Bavaria hajóosztálynak, amely komoly létszámmal vett részt az idei Kékszalagon is. Lange Péter, a Bavaria Yachts Magyarország ügyvezetője elmondta, idén a versenyt megelőző két napon úgynevezett bemelegítő futamokat teljesíthetnek a nevezők. Természetesen a parton szurkolókra is gondoltak a szervezők, számos program várja majd az érdeklődőket. Új főszponzora van a viadalnak, és a Magyar Suzuki Zrt. közel húsz járműből álló flottával képviselteti magát a háromnapos rendezvényen. A verseny után a jó hangulatról az Irigy Hónaljmirigy gondoskodik.

A Balatonlellei BL Bavaria Yachtclub vezetői pár évvel ezelőtt úgy gondolták, ebben az őshonos fák és növények övezte környezetben szeretnének a vitorlázás elkötelezettjei számára egy olyan versenyt rendezni, ami rövidesen hagyománnyá válhat a magyar tengeren. Nos, a gondolatot tett követte, és a nemzetközi színvonalú komplexum – a Balaton egyik ékessége, ahol exkluzív környezet vár mintegy 160 hajót és legénységét 150 apartmanjában – immár a hetedik alkalommal láthatja vendégül a vitorlázás szerelmeseit: ugyanis 2015. augusztus 15-én kerül megrendezésre a VII. Suzuki–Bavaria Nagydíj.

„A Bavaria Nagydíj idén már hetedszer hozza össze a Bavaria és egyéb típusú hajók tulajdonosait egy fantasztikus hangulatú versenyre, ráadásul külön hajóosztályként egy sorozat ötödik állomásaként állhatnak rajthoz a Bavaria vitorlásokkal versenyzők. Bízunk abban, hogy az időjárás kegyes lesz hozzánk, és ismételten remek hangulatú versenyt rendezhetünk” – árulta el Lange Péter, a Bavaria Yachts Magyarország ügyvezetője.

Az idei viadalon újdonság lesz, hogy a verseny előtti két nap a nevezők próbafutamokon vehetnek részt, ahol felmérhetik a felkészültségüket, illetve végrehajthatják hajóikon az utolsó simításokat.

„A verseny érdekessége, legnagyobb újdonsága az lesz, hogy a szombati nap előtti két napon két-két bemelegítő futamot teljesíthetnek a nevezők. Ezek rövid túra futamok lesznek, és a szombati versenye való felkészülést segítik. Az volt a tapasztalatunk a korábbi években, hogy úgyis napokkal korábban készülődnek a kikötőben hajók, és már múlt évben is tartottunk próbafutamot, aminek igen nagy sikere volt. Idén ezt még szervezettebben szeretnénk megrendezni, és értékelésre is kerülnek ezek a napok. Természetesen a nagy versenyünk az továbbra is a szombati futam lesz” – folytatta az ügyvezető.

Még egy nagyon fontos változás lesz a versennyel kapcsolatban, ugyanis 2015-ben a Magyar Suzuki Zrt. jóvoltából új főszponzora van  a Bavaria Kupának. A cég nagy erőkkel készül az augusztusi hétvégére, hiszen közel húsz járművet állít majd ki a parton. A verseny 3 napos programja alatt a legújabb Suzuki autókat, motorkerékpárokat, hajómotorokat, valamint a Suzumár RIB hajókat is meg lehet tekinteni.

„Kétségtelen tény, hogy hazánkban a Magyar Suzuki Zrt. leginkább az autóiról ismert, holott külföldön, ahol a hajózás magasabb kultúrával rendelkezik, a hajómotoros üzletágunk rendkívül népszerű, hogy mást ne mondjak, a négyütemű külmotorok kategóriájában piacvezetők vagyunk Európában, valamint az eddigi tizenkét innovációs díjból kilencet mi nyertünk el. Miután most egy erős brandépítésben vagyunk, kiváló lehetőséget látunk a Bavariával való együttműködésben. A hajózás, a vitorlázás számunkra húzóágazat, így a Kikötőlánc és az immár hagyománnyá vált Bavaria Kupa támogatása nemcsak a kommunikációban és a marketingben, hanem egy igazi prémium ügyfélkör megnyerésére is remek alkalom. Ráadásul számunkra nagyon fontos, hogy olyan sportágban legyünk jelen, amely öregbítheti a hírnevünket, és erre a vitorlássport a lehető legalkalmasabb. Ennek megfelelően egy nagyon komoly, ötcsillagos termékkörrel leszünk jelen, közel húsz járművet állítunk ki a parton” – adott tájékoztatást a Magyar Suzuki Zrt. Suzuki Marine üzletága.

A teljesítendő pályát a verseny reggelén jelölik ki a szervezők. A megmérettetés évről évre népszerűbbé vált, idén akár rekordmezőny is összegyűlhet a VII. Suzuki–Bavaria Kupán. Karsai Gábor, a BAV 32 osztálykapitánya úgy véli, kifejezetten jót tett a Bavaria-tulajdonosok versenyzési kedvének, hogy tavaly a kategória már külön osztállyá válhatott, és idén már egy többállomásos sorozatban mérhetik össze tudásukat a versenyzők.

„Ezzel a hajóval egyszerűen élmény versenyezni, ráadásul abszolút azonos feltételek mellett – súly, vitorla és hajóméret – mérhetik össze a tudásukat. Az előzetes felmérések alapján akár rekordot is dönthetünk a nevezők számát illetően. Külön öröm a számunkra, hogy egyre több, nem Bavaria típusú vitorlás is jelezte a részvételét, sőt vélhetően már ezek a hajók adják majd a résztvevők többségét. Természetesen én is rajthoz állok a csapatommal, és szeretnénk folytatni az idei győzelmi sorozatunkat, hiszen többek között a Fehérszalagon és a Kékszalagon sem tudott senki sem legyőzni minket a kategóriánkban. Kimondott célunk, hogy az idény végén összetettben is az élen végezzünk” – fogalmazott Karsai Gábor.

Természetesen a többi induló sem akar elmaradni Karsai Gábor mögött, így a 2015. július 25-én megrendezett I. MZH Regattához hasonlóan megint izgalmas és látványos csatában dől el a verseny. A résztvevők családtagjai a kikötőhöz kapcsolódó homokos strandon, kültéri medencékben tölthetik el az időt, a gyermekek szórakozását játszótér, gyermekmedence és fantasztikus játékok biztosítják. Esténként élő zenés partival emelik tovább a hangulatot a szervezők, míg a versenyt követő záró banketten az Irigy Hónaljmirigy gondoskodik majd a hangulatról.