Bavaria Yachts Hungary

ÚJ BAVARIA CRUISER 50

ÚJ BAVARIA CRUISER 50

A BAVARIA TELJES GÁZRA KAPCSOL: ÚJ CRUISER 50

A Bavaria továbbra sem áll le az új modellek fejlesztésével! Az elmúlt héten újonnan bemutatott CRUISER 36 és CRUISER 40 után most a CRUISER széria egy újabb vitorlás jachtját, a CRUISER 50- et mutatja be a BAVARIA a 2011 januárjában Düsseldorf- ban megrendezésre kerülő „boot”- hajókiállításon.
A CRUISER 50 a megújított BAVARIA flotta hatodik modelje, melynek tervezése a neves Farr Yacht Design tervezőiroda és a BMW Group DesignworksUSA Designstudio (mely a BMW csoport leányvállalata) szoros együttműködése által történt. Ezáltal válik teljessé az új CRUISER széria.
Ahogyan már a testvérhajóknál is, a CRUISER 50- nél is összedolgozták a hajótest és fedélzet vonalvezetésében a klasszikus és a modern, funkcionális elemeket, mely által kiteljesedhetett a hajó teljesen innovatív megjelenése. A megemelt fedélzetvonalban, a hajótest modern formájában s a rendkívül ergonomikus cockpit kialakításban egyaránt felismerhetőek az új designelemek.
Természetesen itt sem hiányozhat a grandiózus méretű fürdőplatform- az új vitorlásjacht széria egyedülálló és kiemelkedő ismertetőjegye. Elektromosan lehajtva ugródeszkaként szolgál a hűvös vízbe. A rozsdamentes fürdőlétrának köszönhetően biztos lábbal léphetünk újra a fedélzetre, és a három hajófar lépcső segítségével kényelmesen érkezünk vissza a cockpitba.
Tér, fény és levegő: Az új CRUISER modell 2,11 méteres állómagasságával és nagyvonalú kabinjaival tágas életteret biztosít akár 10 személy részére. Az új szellőző- és fénykoncepció által pedig a vitorlás hajó minden helyiségében kellemes atmoszférában és világosságban lesz részünk.
A középen kialakított, elkülönített zuhanyzó, a menetiránnyal megegyezően berendezett navigációs sarok, és számos jól átgondolt részlet gondoskodik róla, hogy az új CRUISER 50 méreteivel meghatározó legyen osztályában. Mint ahogyan elődei, a CRUISER 50 is háromféle faburkolatelemekkel rendelhető (mahagóni, tölgy és dió). Hasonlóképpen választhatunk a különböző kárpit- és műbőr anyagok közül.
Az előzetes technikai adatok:

Hossz: 15,57 m
Törzs hossza: 14,99 m
Vízvonal hossza: 13,86 m
Szélesség: 4,63 m
Merülés: 2,25 m/ 1,85 m
Önsúly: 14.600 kg
Motor: Volvo Penta D2-75
Üzemanyagtartály: 348 l
Víztartály: 560 l
Kabinok száma: 4/5
Hálóhelyek: 8/10
Állómagasság a szalonban: 2,11 m
Grószvitorla & Rollgenua: 132 nm
Vízvonal fölötti árbocmagasság: 22,20 m
Legénység: 12 fő
CE- kategória: A

A CRUISER 50 Düsseldorf- ban 5 kabinos változatban, 3 mellékhelyiséggel kerül bemutatásra- egy hajó, mely helyiségeinek kialakítását illetően nem csak a charterezőket győzi meg. Tavasszal kerül a piacra a jacht 4kabinos változata.

Az új CRUISER 50 5 kabinos változatának ára előzetesen:

Nettó 207.900.- EUR

Galéria

Cruiser 50