Bavaria Yachts Hungary

Premier: Bavaria 55 cruiser

Premier: Bavaria 55 cruiser

Április 30-án mutatták be a nyilvánosságnak a Bavaria 55 Cruiser vitorlás hajót a Salón Náutico Internacional-on, Palma-ban. Számtalan látogató vett részt az eseményen, akik egyben elsőként vehették szemügyre élőben, vízen, egy igazán szép környezetben a Bavaria Cruiser 55-öt.

„Már az év elején megjelentünk a piacon egy új hajóval, a Deep Blue 46 motoros yachttal, és most pedig folytatjuk a Bavaria Cruiser 55 vitorlás hajóval. A Cruiser 55 elsősorban egy sok hajó kevés pénzért.” - mondta Andres Cardenas, a Bavaria Yachtbau vezérigazgatója. „Azért döntöttünk úgy, hogy itt Palma - ban tartjuk a bemutatót, mert ez egy szép és napos hely, pont megfelelő egy éppúgy szép vitorlás hajó prezentálására. Nagyon boldogok és büszkék vagyunk arra, hogy ilyen rövid idő alatt jutottunk el eddig. Célunk volt egy olyan hajó megépítése, amit bárki meg tud vásárolni, és ez, ezzel a projekttel, több mint sikerült.”

A Bavaria Cruiser 55 vitorláshajót az első pillanattól kezdve nagy népszerűség övezte. A dicséretet nem csak az új designnal és koncepcióval vívta ki magának, hanem azon adottságaival is, mint például a duplakormánylapát, a Dinghy garázs, a sok innovatív megoldással variálható belső tér és a nagy rakodótér.
A premier óriási sikert aratott, a szaksajtó véleménye szerint is ez az új típus egy igazi csúcsmodell a Bavaria gyártól, amit csakis a legjobbakkal lehet illetni.


További idézetek a premierről:

Patrick Shaughnessy, a Farr Yacht Design elnöke:

„Az elmúlt időben rengeteg tervet készítettünk különböző hajóstílusokra, és óriási tapasztalatot szereztünk a superyachtok és vitorláshajók gyártásában. Mindenegyes projektnél a maximumra törekszünk, és ezt el is érjük a 19 főt számláló csapatunkkal, mely összes tagja minden projektbe be van vonva. Munkánk során az a cél vezérelt minket, hogy a Bavaria Hajógyárnak innovatív lehetőségekkel egy jobb hajót kreáljunk. Egy hajót, jobb designnal és jobb performansszal. Hiszünk abban, hogy nem kell az örömnek és szórakozásnak drágának lennie. Az első feladatunk volt, hogy a Cruiserek sorába egy új vonalat definiáljunk, és ezt a Cruiser 55-tel el is értük.
Nagyon boldogok vagyunk, hogy részesei lehettünk egy ilyen szenvedélyes és tehetséges csapatnak. Közös célunkat innovációval, performansszal és biztonsággal értük el. Együttműködésünkkel egy tiszteletreméltó új csúcsmodellt alkottunk a Bavaria Hajógyárnak.


Dr. Andreas Lohner, a [bu:st] automative GmbH igazgatója:

„Mi, a [bu:st] automative GmbH – nál a nehéz és komplex projektek vezetésére vagyunk specializálódva.
A Bavaria Hajógyárral való együttműködésünk körülbelül egy évvel ezelőtt kezdődött a Deep Blue 46 yachttal, amely a düsseldorfi kiállításon került bemutatásra. Most pedig büszkék vagyunk a Bavaria Cruiser 55 vitorlás hajó prezentálására. A projekt nagy kihívást jelentett számunkra, ugyanis a Cruiser 55 vitorlás hajót nyolc hónap alatt fejlesztettük ki és kevesebb, mint négy hét alatt alkottuk meg az első prtototípust, ami most itt Palma-ban látható.”