Bavaria Yachts Hungary

Hatalmas siker a Bavaria-nál! EYOTY '15

Hatalmas siker a Bavaria-nál! EYOTY '15

Meglepetések az idei düsseldorfi boot nemzetközi hajókiállítás díjátadó ünnepségén: az öt kategóriából négy kategória győztese a kisebb hajógyárak közül került ki.

A nyerteseket Európa 11 legfontosabb és legbefolyásosabb szakmai lapjainak főszerkesztői és szakújságírói választják ki. Minden pályázónak átfogó és alapos tesztelések keretében kell szembenéznie a szakmai zsűri értékelésével. Két helyszínen kerül sor a vitorlázásra: La Rochelle (Franciaország), valamint Santa Margherita, a ligúr tenger partján, Olaszországban. A már ismert kategóriák mellett (Family-Cruiser, Performance-Cruiser, Luxury-Cruiser, Special Yachts) 2015-ben egy új típus is felkerül a listára, mégpedig a Bluewater-Cruiser, amely kategóriában kifejezetten hosszú utak megtételére alkalmas és ezen potenciállal elismerten bíró óceánjáró hajók versenyeznek.

 

Sok hajógyár számára már maga a jelölés felér egy igazi nyereménnyel. Az, hogy végezetül ki veheti át a hőn áhított díjat, az az év végén dől el és a boot Düsseldorf hajókiállításon hirdetik ki, igen nagy érdeklődés mellett. Idén a boot Düsseldorf „Flagship Night” rendezvényén, a kiállítás elő napján, szombaton este mintegy 450 vendég előtt ítélték oda a 2015-ös év legjobb európai jachtjának járó díjakat.

Ez volt az első alkalom, hogy szinte minden kategóriában a kisebb hajó gyártók modelljei uralták a versenyt, azonban a Family-Cruiser kategóriának a győztese a Bavaria Cruiser 46 lett, ami hatalmas siker a Bavaria hajógyárnak!

A hajógyár számára igazi premier volt ez az este: a Bavariát, Németország legnagyobb hajógyárát az elmúlt 12 évben – a „European Yacht of the Year” bevezetése óta – már többször is jelölték, de csak idén kapta meg először a hajóépítésért járó Oscar díjat.

A zsűri véleménye: „Egy rendkívül erős mezőnyben végül a Bavaria Cruiser 46 győzött, mivel az összes többi jelölt közül ez a hajó rendelkezik a legnagyobb szilárdsággal és robusztussággal. Nagyon kiegyensúlyozottan vitorlázik és úszik a vízen, rengeteg helyet biztosít kívül és belül, könnyen variálható, és mint mindegyik Bavaria hajó kiváló ár-érték arányt képvisel – a hajó kivitelezése, minősége és a felszereltsége, használhatósága terén pedig komoly mércét állított fel. Minden elismerésünk a Bavaria hajógyáré”

A Family-Cruiser kategóriában szintén jelölve lett a Dufour GL 310, a Jeanneau SO 349, a Nautitech Open 40 és az RM 890, így igen komoly versenytársakat utasított maga mögé a Bavaria Cruiser 46.

 

Gratulálunk! 

Galéria