Bavaria Yachts Hungary

BUDAPEST BOAT SHOW 2014 - BESZÁMOLÓ

BUDAPEST BOAT SHOW 2014 - BESZÁMOLÓ

Sikerként könyvelheti el idei Budapest Boat Show-n való részvételt a Bavaria Magyarország, amely kedvezményeivel nagyon népszerű volt a látogatók körében

Február 13-16. között, 23. alkalommal rendezték meg idén az immár hagyománnyá vált Budapest Boat Show-t, amelyen több mint 40 kiállító vett részt. Külön öröm volt látni, hogy egyrészt a mostani rendezvényen sok, köztük több elektromos motorral hajtott hajót állítottak ki a hazai hajózási cégek. Természetesen nem hiányozhatott a kiállításról a Bavaria Magyarország sem, amely a tavalyihoz hasonlóan ezúttal is a rendezvény legnagyobb standján számos érdekességgel, többek között a balatonlellei BL Bavaria Yacht Club ajánlataival várta a látogatókat. Lange Péter ügyvezető igazgató elmondta, a legnagyobb érdeklődés a legújabb termékük iránt mutatkozott: a Bavaria Cruiser 33 Easy hamar meghódíthatja a hazai vitorláspiacot.

- Most, hogy véget ért a 23. Budapest Boat Show, mi az első gondolata, ami megfogalmazódik Önben az elmúlt napokról?

Lange Péter: - Szerencsére nagyon sokan kijöttek a kiállításra, megnézték az általunk kínált hajókat, és talán most bízhatunk abban, hogy akár gazdaságilag is elégedettek lehetünk. Ám ahhoz, hogy ez kiderüljön, el kell telnie pár hétnek, hónapnak, hogy az az elképzelése a velünk tárgyalóknak, miszerint szeretnének hajót venni, vagy a jelenlegit egy újabbra cserélni, gyakorlattá váljon.

- A kínálatukkal ezúttal sem volt gond, sőt, egy olyan ajánlattal is előálltak, amit bizony nehezen lehet felülírni.

Lange Péter: - Ezúttal is a mistandunk volt a legnagyobb, ahol tizennégyen dolgoztunk nyitástól zárásig. A kiállítás négy napja alatt szerettük volna az érdeklődőkkel megismertetni mindent, amit kínálni tudunk a vitorlázás szerelmeseinek. Tény, a legnagyobb újdonságunk a Bavaria Cruiser 33 Easy vitorlást most olyan kedvező áron kínáljuk, ami a kategóriájában jelenleg verhetetlen.

- Mit jelent az, hogy verhetetlen ár?

Lange Péter: - Nagyon találóan nevezte el valaki ártörő fapadosnak, ugyanis ez a Cruiser 33 leegyszerűsített változata, ami nem kevesebb, mint 20 ezer euróval lett olcsóbb, és így összesen 49.950 euróba kerül. Ezt a változatot éppen mi javasoltuk a gyártónak, és pár szóval úgy tudnám jellemezni, hogy bizonyos, talán a vitorlázásához kevésbé fontos felszerelések dolgok kimaradtak belőle, mint például a tűzhely és a hűtőszekrény, nincs gáz és parti áramcsatlakozás, valamint a vizesblokkon kívül nem található ajtó a belső térben. A hajó ezzel együtt egy kifogástalan és márkás  vitorlás hajó, amivel egy fiatalabb vásárlói réteget is szeretnénk megcélozni.

- De mi van akkor, ha én mégis szeretném a hajómban ezeket a kényelmi elemeket?

Lange Péter: -Nem titok, ha valaki nem szeretne lemondani a teljes kényelemről, amiben a fentiekben elmondottak is benne vannak, azok lehetőségük van megrendelni az úgynevezett Easy-Living csomagot, és nettó 6590 euróért máris megkaphatja. Nem titok, szeretnénk elérni, hogy az Üvegtigris híres szállóigéjét, az Ízirájder, öcsém, Ízirájdert a Balaton partján felváltsa az Easy Cruiser, öcsém, Easy Cruiser.

- Aki kilátogatott Önökhöz, az a standjukon láthatta, a vitorlások mellett immár motoros hajókat is kínálnak. Csak nem váltanak profilt?

Lange Péter: -Szó sincs róla, de tény, az idők szavára nekünk is figyelnünk kell, ráadásul a magyar piachoz igencsak alkalmazkodó árakkal egy új réteget is szeretnénk megnyerni a hajózásnak. A bemutatott két nagy sportvitorlásunk mellett idén már a dunai hajózás kedvelőinek is szerettünk volna alternatívát ajánlani motoros jachtunkkal, valamint azokkal az elektromos motorral hajtott hajókkal – Ranieri Voyager és Shadow –, melyeket 2014-től mi értékesítünk Magyarországon, és mindegyiket használhatják a Balatonon is. Utóbbiak ára nagyon kedvező, a Voyager például már hárommillió forint alatt megrendelhető, és ehhez a 6-8 órás teljesítményre képes elektromos motor vásárolható. De természetesen a balatonlellei kikötőnkben bérelni is lehet a különböző hajóinkat, mégpedig mindenki számára megfizethető áron. Noha még messze van a szezon, azért nem árt időben gondoskodni a megfelelő, minden igényt kielégítő kikötőhelyről, így idén is biztosítunk az új bérlők részére húsz százalékos kedvezményt, ám ez az akciónk február végén lejár.

- Mennyire volt népszerű a kis sporthajójuk?

Lange Péter: -A sporthajónk, a B/One a legkisebb, kedvező ára és alacsony fenntartási költsége teszi tökéletessé a modellt kezdők illetve vitorlásiskolák számára, sőt akár köztes megoldást jelenthet az ifjúsági- vagy kis vitorlás területről történő továbblépéshez. Éppen ezért nem véletlenül volt a kiállítás alatt olyan népszerű. Olyan hajót kínálunk az érdeklődőknek, mely számos ismert osztályt leköröz a one design területen belül. Nem véletlenül lett a hajóval kapcsolatban az alapelvünk a „csak könnyedén és gyorsan vitorlázni”. A B/one-nal egyszerű és kellemes vitorlázás, könnyű kezelhetőség jellemzi nemcsak a vízen, hanem a szárazföldi szállításban is.

- Külföldi partnereik, gyártóik itt voltak a kiállításon?

Lange Péter: - Mind a Bavaria, mind pedig a Ranieri vezetői itt voltak velünk, és elmondhatom, jó véleménnyel voltak az egész kiállításról. Mindenki láthatta, élünk és létezünk, fejlődünk, új hajókat hozunk a piacra.

Galéria