Bavaria Yachts Hungary

B/ONE - Új Modell a Bavariától!

B/ONE - Új Modell a Bavariától!

A BAVARIA YACHTBAU új modelljét mutatta be a boot Düsseldorfon a kis sporthajók szegmensében.

A B/ONE elnevezésű modellel vitorlázók egy új célcsoportjához kíván fordulni a Bavaria hajógyár. Az új modell sajátsága az alacsony bevezető ár, valamint stabilitásának köszönhetően a minimális legénységet igénylő irányíthatóság.

A Bavaria Yachtbau a Farr Yacht Design által jegyzett hajóval a fiatal, sport orientált vitorlázókat akarja megnyerni és elsősorban édesvizeken kíván sikereket aratni. A hajó kiemelhető tőkesúllyal, alu árbóccal,  a hajófar felé irányuló szélingpárokkal rendelkezik, valamint kívül, a fedélzet peremén elhelyezett püttingekkel büszkélkedhet. Ez azt jelenti, hogy szükségtelen az achterfeszítő, mely által lehetővé válik egy erős nagyvitorla használata. A kis hajóorrvitorla a belül fekvő genuasíneken mozog, a kihúzható orrsudár nem tűnik el a fedélzet alatt, hanem egy a fedélzeten levő vályúba csúszik, mellyel szükségtelenné válik a hajótörzs áttörése, így biztosítva a száraz hajóorrot. A jacht maga egy teljesen laminált GFK- padlózattal rendelkezik, ahol az integrált tőkesúlybox gondoskodik a kellő merevítésről. A fedélzet alatt elfér két hálófülke, hűtőbox, és egy WC is. Sőt, 4 személynek elegendő fekhely található itt.
Az első évben a Bavaria legalább 25 hajót akar gyártani, de mivel a „boot”- on jelentős érdeklődés fogadta a hajót, ez a szám érthetően valószínűleg magasabb lesz. Hogy osztályában a hajó megszerezhesse a nemzetközi státuszt, Eberhard Magg által megrendezésre került a Match Race Center Germany, amely gondoskodni fog egy a Bodensee- n szervezett megkapó vitorlás regattáról. Az osztály előírásai is leírásra kerültek: a B/One regatta módozatban 3-4 fős legénységgel lesz hajózható,ahol a legénység maximális tömege nem haladhatja meg a 285 kg- ot.
A kényelmes vitorlázáshoz a B/One- on akár 6 fő is utazhat, mindenesetre a genakkernek és a szimpla fedélzetkialakításnak köszönhetően akár egy vagy két ember is elboldogul vele.
 

Jellemzői:

- Hajóhossz: 7,00 m

- Szélesség: 2,49 m

- Merülés: 1,60 m

- Tömeg: 1.020 kg

Galéria